MicrosoftTeams image

Over ons

Schoot Installatietechniek B.V. is een familiebedrijf met een rijke geschiedenis in de elektrotechniek. Opgericht in 1931 in Velsen-Noord, begon het als een winkel in witgoed met een werkplaats. Gedurende de jaren 80 van de vorige eeuw werd de focus verschoven van de detailhandel naar installatiewerkzaamheden in de elektrotechniek, evenals naar werkzaamheden in de hijstechniek, met de installatie en het onderhoud van kranen en takels.

In 1991 werd het bedrijf uitgebreid door de overname van branchegenoot Sprengers BV in Heemskerk. De groei zette zich voort en in 2001 verhuisde het bedrijf naar een nieuw pand op Industrieterrein de Trompet, een duurzaam industrieterrein. Dit getuigt van de betrokkenheid van Schoot Installatietechniek BV bij duurzaamheid, met het gebruik van warmtepompinstallaties, PV-panelen en hoogwaardige isolatie van de bouwkundige voorzieningen.

In 2009 verhuisde ook de locatie in Velsen-Noord naar Heemskerk, waarbij het bedrijf een ruimer onderkomen betrok. Tegelijkertijd vond er een naamswijziging plaats, van Schoot BV en Sprengers BV naar Schoot Installatietechniek BV, om de focus op de installatietechniek te benadrukken. Met een team van 25 vaste medewerkers staat Schoot Installatietechniek BV bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid en om de expertise in elektrotechnische installaties.